LIBERA! presenta la campanya CLAC (Catalunya Lliure d’Animals en Circs)

Barcelona – 21/11/2012

Catalunya podria tornar a fer història respecte a la protecció animal.

DomenjoAcuerdoPreelectoral
Daniel Domenjó presentant el Pre-Acord electoral a l’Ecocentre de Barcelona.

Una majoria parlamentària reunida a l’Ecocentre de Barcelona, convocada per l’ Associació Animalista LIBERA!, s’ha compromès dintre de la campanya CLAC, Catalunya Lliure d’Animals en Circs, a aconseguir, durant la pròxima legislatura, la prohibició de la utilització d’animals en circs a tot Catalunya.

L’acte ha comptat amb l’adhesió dels grups polítics de CiU, ERC i ICV, representats pel senador Josep Maldonado, la diputada Neus Munté i la regidora Mònica Santamans per part de CIU; el diputat català Oriol Amorós, i els regidors de l’Ajuntament de Barcelona Jordi Portabella i Ricard Martínez en representació d’ERC; i per part d’ ICV el diputat Josep Vendrell.

El popular periodista Daniel Domenjó ha presentat l’esdeveniment i ha expressat el seu suport a la campanya a títol personal. CLAC compta amb l’adhesió de diferents personalitats del món de la cultura com Magda Oranich, els catedràtics de filosofia Norbert Bilbeny i Josep Maria Terricabras, l’empresari Salvador Alemany. També han donat suport a l’acte amb la seva presència els actors Mònica Pérez i Jordi Ríos.

Leonardo Anselmi ha explicat com la ILP per a l’abolició de les corrides de toros “va posar Catalunya en el mapa mundial ja que més del 70% dels diaris internacionals va treure la notícia en portada”. «És el moment de demostrar que Catalunya segueix avançant en la direcció del progrés moral: de fet, més del 50% dels catalans i catalanes ja viu en municipis lliures de circs amb animals, doncs són 70 els municipis que, a dia d’avui, s’han adherit a la campanya”.

Algunes cites destacades de l’acte:

«Sóc una nouvinguda al món de la defensa animal, però no només em comprometo a firmar el manifest sinó que també a donar suport a aquesta iniciativa. Vull ser una activista, conjuntament amb els companys, no solament de CiU sinó de tots els partits” Neus Munté, diputada de CiU.

«Defensarem una major qualitat humana, no solament els drets dels animals» Jordi Portabella, regidor d’ ERC a Barcelona.

«La lluita contra el maltractament forma part de l’evolució de la civilització»… «La notícia del dia és que una majoria parlamentària està reunida per tirar endavant aquesta iniciativa«. Josep Vendrell, diputat d’ ICV.

«El tracte als animals en els circs sempre és injust: tancats, avorrits, frustrats i maltractats durant la major part de les seves vides. Abolir l’ús d’animals en circs ens dignificarà com a societat«. Daniel Domenjó, presentador de TV.

«Dono suport aquesta causa al 100%, creiem i volem una Catalunya millor, i això suposa tractar millor els animals, és la nostra responsabilitat com a ciutadans involucrar-nos en aquestes causes» Mònica Pérez, actriu.

La noticia als mitjans de comunicació:

TV Animalista

Europa Press

Telecinco

La Vanguardia

Vilaweb

Ecodiario

Terra

El Digital de Madrid

Diario Siglo XXI

Gente Digital

Efe Verde

Catalunya Press

¡Qué!

La Información

LaTele.cat