Denúncies

2007, Novembre, Gijón: ANADEL interposa una denúncia contra el circ Rody Aragó per deixar anar a la via pública un os, sense els pertinents mesuris de seguretat, amb la finalitat d’atreure l’atenció dels vianants i, així, fer que s’apropessin a les taquilles del circ.
Portal Astúries Verd: http://bit.ly/1cfdduo

2010, Catalunya: Libera! interposa una denúncia al circ Americà en el departament de Medi Ambient de la Generalitat per l’estat en el qual es trobaven les elefantes:
– Un dels elefants presentava una ferida sagnant sota la boca provocada probablement per l’ús del garfi (eina amb la qual és raja els elefants en els circs, que els causa un profund dolor i ferides).
– Un altre dels elefants presentava una ferida circular damunt d’un dels seus ulls, probablement causada per la punta del garfi
– Un dels elefants estava cega d’un ull, i la resta d’elefants presentaven conjuntivitis (llagrimeig continu, ulls vermells i irritats, amb dificultat per mantenir-los oberts)
La conjuntivitis en elefants deriva en queratosi, i la queratosi en ceguesa. Aquesta malaltia de la vista no respon a un problema ocular, sinó que és símptoma de cops en el cap i fins i tot en la resta del cos, tal com ho podem comprovar en aquest manual editat per la FAO sobri la guareix d’elefants asiàtics editat com a guia per als “mahouts” (persones que utilitzen els elefants com a força de treball a Tailàndia).
http://www.fao.org/docrep/008/ae943e/ae943e0a.htm

2013, Desembre: Madrid: un tigre del Gran Circ Americà ataca el seu domador. Els veïns de la zona porten 2 anys denunciant la manxola de llicències i el perill que corre el públic que va a veure l’espectacle, els sorolls i les males olors. El consistori madrileny ja va multar en junt de 2012 a aquesta empresa amb 30.000€ per una infracció molt greu.
Diari ABC: http://bit.ly/1mvbamh

2014, Agost, França: un nen de 4 mesos és hospitalitzat desprès de rebre una mossegada al cap d’un camell al circ on eren de visita. La policia va anar al lloc dels fets i cridà als serveis d’emergència desprès de sentir els crits de la mare. http://www.abc.net.au/news/2014-08-21/circus-camel-bites-baby-on-head/5688302